KINESKA PILEĆA SUPA SA REZANCIMA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • pileće grudne kosti
  • 1 manji paket tankih rezanaca sa jajima
  • so
  • 2 kašike umaka od soje
  • 2 kašire šeri ili belog vina
  • 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke
  • 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine
  • 5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona
  • pola zelene babure
  • 3 do 4 lista kupusa
  • 3 do 4 lista zelene salate

Upustvo

  • Osnova svake kineske supe je ista. Pravi se uglavnom od pilećih grudniih kostiju, dobro prokuvanih bez dodataka začina. Kad se ova supa ohladi, pokupi joj se sva masnoća, i stavlja se u frižider, pa se koristi kao osnova za supe i umake.
  • Za pileću supu sa rezancima treba pripremiti 1 manji paket tankih rezanaca umešenih sa jajima, 1 l osnovne supe, 1 kašičicu soli, 2 kašike umaka od soje, 2 kašike šeri vina ili belog vina, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine, 5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona, pola zelene babure iseckane na tanke štapiće i 3 do 4 lista kupusa isečena na četvrtine ili 3 do 4 lista zelene salate.
  • Staviti rezance u lonac sa kipućom vodom i kuvati ih dok ne omekšaju. U posebnoj posudi zagrejati supu, dodati joj iseckane pečurke, kupus, baburu i zelenu salatu pa kuvati 4 minuta. Ocediti rezance i staviti ih u supu, a zatim posoliti i preliti umakom od soje i šerija. Sipati supu u 4 ili 5 šolja ili tanjira i odozgo posuti piletinom i šunkom.