KINESKA PILEĆA SUPA SA REZANCIMA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- pileće grudne kosti
- 1 manji paket tankih rezanaca sa jajima
- so
- 2 kašike umaka od soje
- 2 kašire šeri ili belog vina
- 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke
- 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine
- 5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona
- pola zelene babure
- 3 do 4 lista kupusa
- 3 do 4 lista zelene salate
Upustvo
- Osnova svake kineske supe je ista. Pravi se uglavnom od pilećih grudniih kostiju, dobro prokuvanih bez dodataka začina. Kad se ova supa ohladi, pokupi joj se sva masnoća, i stavlja se u frižider, pa se koristi kao osnova za supe i umake.
- Za pileću supu sa rezancima treba pripremiti 1 manji paket tankih rezanaca umešenih sa jajima, 1 l osnovne supe, 1 kašičicu soli, 2 kašike umaka od soje, 2 kašike šeri vina ili belog vina, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine, 5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona, pola zelene babure iseckane na tanke štapiće i 3 do 4 lista kupusa isečena na četvrtine ili 3 do 4 lista zelene salate.
- Staviti rezance u lonac sa kipućom vodom i kuvati ih dok ne omekšaju. U posebnoj posudi zagrejati supu, dodati joj iseckane pečurke, kupus, baburu i zelenu salatu pa kuvati 4 minuta. Ocediti rezance i staviti ih u supu, a zatim posoliti i preliti umakom od soje i šerija. Sipati supu u 4 ili 5 šolja ili tanjira i odozgo posuti piletinom i šunkom.