KIFLICE SA GRČKIM JOGURTOM
Course: toplo predjelo
Sastojci
Testo:
- 150 g grčki jogurt
- 1 kg brašno
- 1 kom jaja
- 2 dl ulje
- 3,5 dl mleko
- 1 kom svež kvasac
- 1 kom prašak za pecivo
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Fil:
- 1 kom jaja
- 125 g feta sir
Premaz:
- 1 kom jaja
- ulja malo
- susam količina po ukusu
Upustvo
Testo:
- Od potrebne količine mleka odvojiti oko 1 dl, smlačiti ga, dodati šećer i u njemu rastopiti kvasac. Pustiti da se digne. Za to vreme u dublji sud sipati deo brašna, so, jaje, jogurt, mleko i ulje, promešati te usuti nadošli kvasac. Po potrebi dodavati brašna dok se ne umesi testo koje se ne lepi. U toku izrade testa sipati prašak za pecivo.
- Ovako umešano podeliti na šest loptica. Pustiti ih da rastu oko 15 minuta.
- Svaku lopticu razvući u krug i podeliti na osam delova, filovati i uvijati kiflice. Redjati u pleh obložen pek papirom, ostaviti da rastu oko 20 minuta i premazati umućenim jajetom sa malo ulja. Posuti susamom.
- Kiflice sa grčkim jogurtom peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Prijatno sa Ukusom!
Fil:
- Feta sir izgnječiti i pomešati sa jajetom pa filovati kiflice.