KIFLICE SA GRČKIM JOGURTOM

Course: toplo predjelo

Sastojci

Testo:

  • 150 g grčki jogurt
  • 1 kg brašno
  • 1 kom jaja
  • 2 dl ulje
  • 3,5 dl mleko
  • 1 kom svež kvasac
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli

Fil:

  • 1 kom jaja
  • 125 g feta sir

Premaz:

  • 1 kom jaja
  • ulja malo
  • susam količina po ukusu

Upustvo

Testo:

  • Od potrebne količine mleka odvojiti oko 1 dl, smlačiti ga, dodati šećer i u njemu rastopiti kvasac. Pustiti da se digne. Za to vreme u dublji sud sipati deo brašna, so, jaje, jogurt, mleko i ulje, promešati te usuti nadošli kvasac. Po potrebi dodavati brašna dok se ne umesi testo koje se ne lepi. U toku izrade testa sipati prašak za pecivo.
  • Ovako umešano podeliti na šest loptica. Pustiti ih da rastu oko 15 minuta.
  • Svaku lopticu razvući u krug i podeliti na osam delova, filovati i uvijati kiflice. Redjati u pleh obložen pek papirom, ostaviti da rastu oko 20 minuta i premazati umućenim jajetom sa malo ulja. Posuti susamom.
  • Kiflice sa grčkim jogurtom peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Prijatno sa Ukusom!

Fil:

  • Feta sir izgnječiti i pomešati sa jajetom pa filovati kiflice.