Sastojci:

1 manja glavica karfiola
2-3 krompira
1 glavica crvenog ili crnog luka
2-3 čena belog luka
2 jajeta
50 g kačkavalja
po ukusu đumbira
po potrebi brašna
1 kašičica praška za pecivo
po ukusu so
po ukusu mleveni biber
po potrebi ulja za prženje

Priprema:

Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u blenderu samo pazite da se ne pretvori u kašu.

Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte.

Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.

Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.

Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.

KARFIOL PLJESKAVICE

Course: glavno jelo, toplo predjelo