KARFIOL PLJESKAVICE

Course: glavno jelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2-3 krompira
  • 1 glavica crvenog ili crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 50 g kačkavalja
  • po ukusu đumbira
  • po potrebi brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • po ukusu so
  • po ukusu mleveni biber
  • po potrebi ulja za prženje

Upustvo

  • Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u blenderu samo pazite da se ne pretvori u kašu.
  • Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte.
  • Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
  • Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
  • Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.