KAKAO KOCKE

Course: desert

Sastojci

  • 2 jajeta mala
  • 250 g šećera
  • 50 g masti
  • 250 ml mleka
  • 20 g kakaoa
  • 300 g brašna T-400 meko
  • 1 prašak za pecivo

Upustvo

  • U dubljoj posudi za mešenje najpre razbijte jaja, razmutite ih mikserom i dodajte šećer, te dobro izmiksajte da masa pobeli.
  • Dodajte u to svinjsku mast, te i nju dobro izradite mikserom, da se zapeni.
  • U drugoj posudi izmešajte kakao, brašno i prašak za pecivo, te naizmenično u masu sa jajima dosipajte malo mleka, pa malo brašna, i tako dok se svi sastojci ne potroše.
  • Masa koju dobijete biće prilično žitka.
  • U tepsiju veličine 35×20 cm stavite pek-papir, ili je premažite s mašću i pobrašnite, sipajte masu za kolač i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C sve dok se kolač ne počne odvajati od ivica pleha. Tada smanjite temperaturu na 180°C dok se ne ispeče (proveravajte čačkalicom ili drvcem za ražnjić).
  • Pazite da se ne prepeče, jer će u tom slučaju biti suv. Potrebno je oko 35 minuta, zavisi od rerne.
  • Kolač možete posuti prah-šećerom ili kakaom, ili ga servirati pravo iz rerne.