KAKAO KOCKE
Course: desert
Sastojci
- 2 jajeta mala
- 250 g šećera
- 50 g masti
- 250 ml mleka
- 20 g kakaoa
- 300 g brašna T-400 meko
- 1 prašak za pecivo
Upustvo
- U dubljoj posudi za mešenje najpre razbijte jaja, razmutite ih mikserom i dodajte šećer, te dobro izmiksajte da masa pobeli.
- Dodajte u to svinjsku mast, te i nju dobro izradite mikserom, da se zapeni.
- U drugoj posudi izmešajte kakao, brašno i prašak za pecivo, te naizmenično u masu sa jajima dosipajte malo mleka, pa malo brašna, i tako dok se svi sastojci ne potroše.
- Masa koju dobijete biće prilično žitka.
- U tepsiju veličine 35×20 cm stavite pek-papir, ili je premažite s mašću i pobrašnite, sipajte masu za kolač i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C sve dok se kolač ne počne odvajati od ivica pleha. Tada smanjite temperaturu na 180°C dok se ne ispeče (proveravajte čačkalicom ili drvcem za ražnjić).
- Pazite da se ne prepeče, jer će u tom slučaju biti suv. Potrebno je oko 35 minuta, zavisi od rerne.
- Kolač možete posuti prah-šećerom ili kakaom, ili ga servirati pravo iz rerne.