JOGURT KUGLOF SA JABUKAMA

Course: desert

Sastojci

  • 3 jaja
  • 150 g sećera
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g mekog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 limun sok i rendana korica
  • 2 jabuke

Upustvo

  • Jabuke operite, očistite od semenki, ali ih ne ljuštite.
  • Iseckajte ih na kockice i kratko prokuvajte. Ocedite ih, poprskajte limunovim sokom da ne potamne. Prosušite ih na kuhinjskoj krpi i ostaviti da se ohlade.
  • U posudi pomešajte dve kašike brašna, pa dodajte jabuke i promešajte.
  • Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutite mikserom. Dodajte jogurt, ulje i rendanu koricu limuna.
  • Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, a zatim prosejati u smesu sa jajima. Dodajte kockice jabuka i lagano promešajte.
  • Posudu za kuglof premažite uljem, pospite brašnom, pa sipajte pripremljenu smesu i poravnajte kašikom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolac pečen. Pečeni kolač okrenite na tanjir i ostavite da se ohladi. Kada se kolač prohladi ukrasiti ga po želji.