Sastojci:

• jagnjeća džigerica

• 1 kg crnog luka

• 100 g pirinča

• 3 jajeta

• biber i začin

• 300 g masti

• svinjska maramica

Priprema:

Iseckani crni luk stavite da se prži u zagrejanoj masti uz povremeno nalivajte pomalo vode dok se dobro ne izdinsta.

Belu džigericu skuvajte u slanoj vodi, pa dodajte i kratko barenu crnu džigericu, sameljite ili sitno iseckajte i stavite u ispržen luk.

Pirinač obarite. Dodajte mu so i biber, i začin, spojite sa lukom i iznutricama, te propržite još 2 do 3 minuta.

Kad se malo prohladi, dodajte umućena jaja i promešajte.

Svinjsku maramicu podelite na više delova, na svaki stavite po malo fila i savijte kao sarmu.

Stavite u pleh da se peče oko 20 minuta na 250 stepeni. Kada se sarmice ohlade isecite ih na šnite i poslužite sa kiselom pavlakom.

JAGNJEĆE SARMICE

Course: glavno jelo