ITALIJANSKA SVADBENA SUPA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 400 g pileće sitneži leđa, krilca
  • 300 g pileće džigerice
  • 2 krupne šargarepe
  • 1/2 korena celera
  • 1 crveni luk
  • 1 jaje
  • 1 šaka mladog spanaća
  • 1/2 šolje testenine za supu
  • so i biber
  • sušeni začin
  • peršun i bosiljak
  • ulje
  • 4 kašike parmezana

Upustvo

  • Iseckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu.
  • Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari.
  • Procedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.
  • Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smese i spuštajte kao knedlice u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedlice će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać.
  • Doterajte ukus supe a pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.
  • Napomena: knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezli, a zatim ih pecite u rerni na pek papiru. Dodajte u supu pred samo služenje.