ITALIJANSKA SVADBENA SUPA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 400 g pileće sitneži leđa, krilca
- 300 g pileće džigerice
- 2 krupne šargarepe
- 1/2 korena celera
- 1 crveni luk
- 1 jaje
- 1 šaka mladog spanaća
- 1/2 šolje testenine za supu
- so i biber
- sušeni začin
- peršun i bosiljak
- ulje
- 4 kašike parmezana
Upustvo
- Iseckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu.
- Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari.
- Procedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.
- Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smese i spuštajte kao knedlice u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedlice će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać.
- Doterajte ukus supe a pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.
- Napomena: knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezli, a zatim ih pecite u rerni na pek papiru. Dodajte u supu pred samo služenje.