HRSKAVI KARFIOL IZ RERNE

Sastojci

  • 1 karfiol veći
  • 120 g brašna
  • 180 g prezle
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 80 ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica origana
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Upustvo

  • Karfiol operite, prosušite i odvojite cvetove na veličinu zalogaja.
  • U jednu činiju izmešajte brašno sa soli i biberom. U drugoj činiji izmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači. U trećoj činiji izmešajte prezle sa belim lukom u prahu, origanom i rendanim kačkavaljem.
  • Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna, pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje, praveći male razmake između cvetova.
  • Stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok cvetovi ne porumene. Služite toplo.