HRSKAVA PILETINA
Course: glavno jelo
Sastojci
- oko 1,2 kg bataka ili belog mesa bez kostiju
- 2 jajeta
- 1 kašičica kajenskog bibera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera u prahu
- 1 kašičica ljute paprike u prahu
- 2 kašičice slatke paprike u prahu
- 1 kašičica fino mlevenog origana
- 2 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mirođije
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 2 kašičice crnog luka u prahu
- 1 kašičica majorana
- 1 kašičica vegete
- 1/3 šolje usitnjenog korn fleksa
Upustvo
- Pomešajte jaja i kajenski biber u činiji, a suve začine sipajte u veliku plastičnu kesu i dobro je protresite. Iseckajte piletinu, stavite je u činiju sa jajima a zatim sve izručite u kesu sa začinima. Postavite piletinu na veliku tepsiju i zaboravite je na desetak minuta.
- Nakon toga piletinu pržite u dubokom ulju oko deset minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
- Gotovu piletinu spustite na ubrus i nakon toga služite uz salatu po želji.