HRSKAVA PILETINA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • oko 1,2 kg bataka ili belog mesa bez kostiju
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica kajenskog bibera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera u prahu
  • 1 kašičica ljute paprike u prahu
  • 2 kašičice slatke paprike u prahu
  • 1 kašičica fino mlevenog origana
  • 2 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mirođije
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašičica vegete
  • 1/3 šolje usitnjenog korn fleksa

Upustvo

  • Pomešajte jaja i kajenski biber u činiji, a suve začine sipajte u veliku plastičnu kesu i dobro je protresite. Iseckajte piletinu, stavite je u činiju sa jajima a zatim sve izručite u kesu sa začinima. Postavite piletinu na veliku tepsiju i zaboravite je na desetak minuta.
  • Nakon toga piletinu pržite u dubokom ulju oko deset minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
  • Gotovu piletinu spustite na ubrus i nakon toga služite uz salatu po želji.