Sastojci:

6 jaja

140 g sitnog šećera

3 kašike brašna

80 g  samlevenih badema

100 g grožđa

pekmez od kajsija

1 čašica ruma

Priprema:

U činiju staviti 6 žumanaca i 140 g sitnog šećera. U penasto umućenu masu dodati 3 ravne kašike oštrog brašna i ulupani sneg od 6 belanaca. Ovu presnu masu razdeliti na 3 dela i peći u tri jednaka namazana kalupa za koh.

Zatim spremiti nadev koji se priprema na sledeći način: u sud staviti 80 g obarenih i samlevenih badema i 100 g grožđa, pomešati i zasladiti sitnim šećerom po ukusu. Svaki deo ispečenog testa prvo nadevati pekmezom od kajsija, a zatim sipati nadev, u koji treba staviti 1 čašicu ruma zbog mirisa.

Sve tri kore poređati jednu na drugu, koh ne peći već ga hladnog služiti.

HLADAN RUM KOH

Course: desert