HLADAN RUM KOH
Course: desert
Sastojci
- 6 jaja
- 140 g sitnog šećera
- 3 kašike brašna
- 80 g samlevenih badema
- 100 g grožđa
- pekmez od kajsija
- 1 čašica ruma
Upustvo
- U činiju staviti 6 žumanaca i 140 g sitnog šećera. U penasto umućenu masu dodati 3 ravne kašike oštrog brašna i ulupani sneg od 6 belanaca. Ovu presnu masu razdeliti na 3 dela i peći u tri jednaka namazana kalupa za koh.
- Zatim spremiti nadev koji se priprema na sledeći način: u sud staviti 80 g obarenih i samlevenih badema i 100 g grožđa, pomešati i zasladiti sitnim šećerom po ukusu. Svaki deo ispečenog testa prvo nadevati pekmezom od kajsija, a zatim sipati nadev, u koji treba staviti 1 čašicu ruma zbog mirisa.
- Sve tri kore poređati jednu na drugu, koh ne peći već ga hladnog služiti.