HLADAN RUM KOH

Course: desert

Sastojci

  • 6 jaja
  • 140 g sitnog šećera
  • 3 kašike brašna
  • 80 g samlevenih badema
  • 100 g grožđa
  • pekmez od kajsija
  • 1 čašica ruma

Upustvo

  • U činiju staviti 6 žumanaca i 140 g sitnog šećera. U penasto umućenu masu dodati 3 ravne kašike oštrog brašna i ulupani sneg od 6 belanaca. Ovu presnu masu razdeliti na 3 dela i peći u tri jednaka namazana kalupa za koh.
  • Zatim spremiti nadev koji se priprema na sledeći način: u sud staviti 80 g obarenih i samlevenih badema i 100 g grožđa, pomešati i zasladiti sitnim šećerom po ukusu. Svaki deo ispečenog testa prvo nadevati pekmezom od kajsija, a zatim sipati nadev, u koji treba staviti 1 čašicu ruma zbog mirisa.
  • Sve tri kore poređati jednu na drugu, koh ne peći već ga hladnog služiti.