Sastojci:

2 žumanceta

120 g prah šećera

150 g čokolade

2 kašike oštrog brašna

pola l mleka

1 štapić vanile ili 1 kesica vanilin šećera

bademovo ulje

1/4 l slatke pavlake

Priprema:

U činiju staviti 2 žumanceta, 120 g prah šećera i 150 g omekšale čokolade (najbolje je rastopiti u mikrotalasnoj).
U umućenu masu dodati 2 velike kašike oštrog brašna, pa sve dobro izmešati.
U šerpu staviti pola litre mleka i 1 štapić vanile, pa kad mleko provri postepeno ga dodavati u masu sa čokoladom i mešati, onda vratiti na štednjak. Staviti u paru i žicom lupati dok se krem ne zgusne.
Kalup za krem namazati bademovim uljem, sipati masu u njega i staviti na led da se stegne.
Pred služenje izručiti krem na činiju, a okolo krema napraviti venac od 1/4 l rashlađene, ulupane i zaslađene slatke pavlake.

HLADAN KREM OD ČOKOLADE

Course: desert