Sastojci:

guščije srce, želudac, džigerica

so

1 veća glavica crnog luka

Priprema:

Opraćemo guščije iznutrice: srce, želudac, džigericu, svu masnoću, čak i ona koža što visi od belog mesa, ako smo kupili celu gusku. Želudac isečemo na tanke listiće pošto je to čvrst mišić i duže se kuva, srce isečemo iako ima masnoće, džigericu isečemo i ostavimo po strani ona se na kraju stavlja.

Ovako pripremljeno stavimo u manju posudu, malo posolimo, isečemo veću glavicu crnog luka na sitne komade i dinstamo. Kada je luk skoro izdinstan i želudac mek stavljamo džigericu, i dinstamo još oko 10 min.

Ovo jelo može poslužiti kao toplo predjelo ili glavno jelo uz dodatak  pire krompira ili pohovane pečena paprike, ili već nešto po vašem izboru.

 

GUŠČIJE DINSTANE IZNUTRICE U LUKU

Course: glavno jelo, toplo predjelo