GUŠČIJE DINSTANE IZNUTRICE U LUKU

Course: glavno jelo, toplo predjelo

Sastojci

  • guščije srce želudac, džigerica
  • so
  • 1 veća glavica crnog luka

Upustvo

  • Opraćemo guščije iznutrice: srce, želudac, džigericu, svu masnoću, čak i ona koža što visi od belog mesa, ako smo kupili celu gusku. Želudac isečemo na tanke listiće pošto je to čvrst mišić i duže se kuva, srce isečemo iako ima masnoće, džigericu isečemo i ostavimo po strani ona se na kraju stavlja.
  • Ovako pripremljeno stavimo u manju posudu, malo posolimo, isečemo veću glavicu crnog luka na sitne komade i dinstamo. Kada je luk skoro izdinstan i želudac mek stavljamo džigericu, i dinstamo još oko 10 min.
  • Ovo jelo može poslužiti kao toplo predjelo ili glavno jelo uz dodatak  pire krompira ili pohovane pečena paprike, ili već nešto po vašem izboru.