GURMANSKI RIBLJI PAPRIKAŠ
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1-1.5 kg mešane ribe
- 1 kg luka
- biber u zrnu
- list lovora
- 3 ljute papričice
- 2 kašike paradajz-pirea
- 3 dl belog vina
- 1 dl ulja
- aleva paprika
- so mleveni biber
Upustvo
- Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
- Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
- Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite).
- Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.