GURMANSKI RIBLJI PAPRIKAŠ

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1-1.5 kg mešane ribe
  • 1 kg luka
  • biber u zrnu
  • list lovora
  • 3 ljute papričice
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 3 dl belog vina
  • 1 dl ulja
  • aleva paprika
  • so mleveni biber

Upustvo

  • Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
  • Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
  • Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite).
  • Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.