GULAŠ SUPA SA PARADAJZOM
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 500 g govedine od grudi
- 1 kašika masti
- 4 glavice crnog luka
- aleva paprika
- supa od kostiju
- so biber
- 2 do 3 paradajza
- 1 babura paprika
- kisela pavlaka
Upustvo
- 500 g govedine od grudi iseći na sitne kocke. U šerpu staviti 1 kašiku masti i dobro na štednjaku zagrejati. 4 glavice crnog luka iseći kao za paprikaš, spustiti ga u mast i pržiti dok upola ne bude upržen.
- Dodati u luk alevu papriku, zatim meso, pa meso i luk na štednjaku pržiti kao za svaki paprikaš.
- Kad meso bude potpuno mekano, naliti ga supom od kostiju, ili običnom vodom, posoliti, pobiberiti, dodati 2 do 3 paradajza, 1 baburu, pa supu i dalje na štednjaku kuvati.
- Ova supa treba da je mrke boje. Uz supu služiti kiselu pavlaku.