GULAŠ SUPA SA PARADAJZOM

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 500 g govedine od grudi
  • 1 kašika masti
  • 4 glavice crnog luka
  • aleva paprika
  • supa od kostiju
  • so biber
  • 2 do 3 paradajza
  • 1 babura paprika
  • kisela pavlaka

Upustvo

  • 500 g govedine od grudi iseći na sitne kocke. U šerpu staviti 1 kašiku masti i dobro na štednjaku zagrejati. 4 glavice crnog luka iseći kao za paprikaš, spustiti ga u mast i pržiti dok upola ne bude upržen.
  • Dodati u luk alevu papriku, zatim meso, pa meso i luk na štednjaku pržiti kao za svaki paprikaš.
  • Kad meso bude potpuno mekano, naliti ga supom od kostiju, ili običnom vodom, posoliti, pobiberiti, dodati 2 do 3  paradajza, 1 baburu, pa supu i dalje na štednjaku kuvati.
  • Ova supa treba da je mrke boje. Uz supu služiti kiselu pavlaku.