GULAŠ SA PEČURKAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 25 o g crvenog luka
  • 0,5 dl ulja
  • 400 g rezanog krompira
  • 200 g dimljene domaće kobasice
  • 400 g raznih pečuraka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica ljute paprike
  • malo kuvanog paradajza
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl kisele pavlake
  • so

Upustvo

  • Luk sitno narezati, pržiti na ulju, dok ne uvene. Dodati krompir rezan na kocke, sitno narezanu kobasicu i pečurke. Dodati vodu.
  • Pržiti dok krompir ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. Zatim dodati slatku i ljutu papriku (ili feferone sitno narezane) i paradajza. Sve pobrašniti, dodati vino i vodu da postane fina gusta smesa. Na kraju posoliti i dodati pavlake.