GULAŠ OD PEČURAKA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 1 paprika babura
  • ulje malo
  • suvi biljni začin po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun malo
  • 2 kašike paradajz pelata

Upustvo

  • Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Neka se dinsta oko 15 minuta.
  • Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će sami pustiti vodu i za oko 20 minuta će biti gotovi.
  • Kad su luk, paprika i šargarepa omekšali, dodajte im beli luk. Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz, pa ostavite da prokrčka još pet minuta i isključite. Gulaš sa šampinjonima poslužite uz bareni pirinač.