GRILOVANI LOSOS SA PRELIVOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2 filea lososa
- 4 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- sok od pola limuna
Sos:
- 200 g gustog jogurta
- sok od pola limuna
- 2 – 3 čena belog luka
- mirođija peršun, so i biber po ukusu
Upustvo
- Ribu sa obe strane pospite limunovim sokom, pa prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite suvim biljnim začinom. Namažite gril tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe, pa pecite svaki između pet i deset minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine. Naravno, umesto na gril tiganju riba se može peći i na roštilju. Pomešajte jogurt sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirođiju. Poslužite ribu uz preliv i prilog po želji.