GRILOVANI LOSOS SA PRELIVOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 filea lososa
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice soli
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • sok od pola limuna

Sos:

  • 200 g gustog jogurta
  • sok od pola limuna
  • 2 – 3 čena belog luka
  • mirođija peršun, so i biber po ukusu

Upustvo

  • Ribu sa obe strane pospite limunovim sokom, pa prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite suvim biljnim začinom. Namažite gril tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe, pa pecite svaki između pet i deset minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine. Naravno, umesto na gril tiganju riba se može peći i na roštilju. Pomešajte jogurt sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirođiju. Poslužite ribu uz preliv i prilog po želji.