GRAŠAK SA PILEĆIM MESOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • pileće meso po izboru
  • so
  • glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • grašak
  • peršunov list
  • mirođija
  • crvena mlevena paprika

Upustvo

  • Oprati pileće meso krilca, leđa, a može da se kuva i od bataka. Staviti meso u posudu malo posoliti. Dodati sitno isečenu veću glavicu crnog luka, 2 sečene šargarepe, poklopiti i na maloj temperaturi dinstati da luk i meso omekša. Masnoće ne treba dodavati pošto će se istopiti od mesa. Samo treba dodavati pomalo vode dok se meso, šargarepa i luk ne izdinsta.
  • U meso dodati grašak, kad je meso upola meko i sve zajedno dinstati. Pri kraju dodati sitno sečeno peršunovo lišće i mirođiju. Promešati staviti malo sitne crvene paprike i sipati vode da pokrije meso i grašak. Poklopiti i kuvati dok se meso i grašak ne skuva. Ovo jelo treba da bude gusto, kao paprikaš, jede se viljuškom, servirano uz neku salatu.