GOVEĐE ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg govedine od šola
  • beli luk
  • biber
  • ulje
  • so
  • 500 g pečuraka najbolje šampinjoni
  • 1 limun
  • 2 do 3 kašike pavlake

Upustvo

  • Iseći na komade 1 kg govedine od šola. Oprati šnicle, izlupati ih i svaku natrljati komadom belog luka da dobije miris. Pobiberiti meso i ostaviti da u ulju odstoji 2 sata.
  • Sipati u tiganj masti, a kad se mast zagreje. Izvaditi šnicle iz ulja, posoliti ih i pržiti na vreloj masti dok ne porumeni.
  • Ispržene šnicle izvaditi iz masti, staviti ih na vruć tanjir, a u istu mast staviti 500 g isečenih pečuraka. Kad su pečurke skoro pržene, nacediti malo soka od limuna, dodati 2 do 3 kašike kisele pavlake, 2 do 3 kašike vode i još malo sve zajedno dinstati.
  • Uzeti neki sud što ne puca na vatri, poređati u njega šnicle, preliti ih pečurkama i sokom i ostaviti da se sve još malo dinsta u rerni.