GOVEĐE PEČENJE SA MASLINKAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 750 g goveđe plećke bez kostiju
  • so i biber
  • 3 kašike ulja
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1/4 l crnog vina
  • 50 g dimljene slanine
  • 6 do 8 glavica crnog luka
  • 1 teglica punjenih maslina
  • 125 g svežih šampinjona
  • 1 kašičica gustina
  • malo šećera

Upustvo

  • Meso posoliti i pobiberiti. Pržiti ga dok ne dobije sa svih strana lepu mrku boju. Dodati oljuštene cele šargarepe paradajz pire i crno vino. Poklopiti i dinstati 1 sat.
  • Propržiti kockice slanine i dodati oljuštene cele glavice crnog luka. Pržiti sve dok ne dobiju lepu mrku boju. Dodati iseckane maslinke i šampinjone.
  • Dinstati još nekih 40 minuta. Preliv zgusnuti gustinom i malo pošećeriti. Kao prilog služiti testeninu, salatu, dinstano povrće i baren krompir.