GOVEĐE PEČENJE SA MASLINKAMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 750 g goveđe plećke bez kostiju
- so i biber
- 3 kašike ulja
- 2 šargarepe
- 1 kašika paradajz pirea
- 1/4 l crnog vina
- 50 g dimljene slanine
- 6 do 8 glavica crnog luka
- 1 teglica punjenih maslina
- 125 g svežih šampinjona
- 1 kašičica gustina
- malo šećera
Upustvo
- Meso posoliti i pobiberiti. Pržiti ga dok ne dobije sa svih strana lepu mrku boju. Dodati oljuštene cele šargarepe paradajz pire i crno vino. Poklopiti i dinstati 1 sat.
- Propržiti kockice slanine i dodati oljuštene cele glavice crnog luka. Pržiti sve dok ne dobiju lepu mrku boju. Dodati iseckane maslinke i šampinjone.
- Dinstati još nekih 40 minuta. Preliv zgusnuti gustinom i malo pošećeriti. Kao prilog služiti testeninu, salatu, dinstano povrće i baren krompir.