FRITATA OD 3 VRSTE SIRA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 1 šolja čeri paradajza
  • 6 šnita slanine
  • 10 jaja
  • 1/4 šolje milerama
  • 1/2 šolje iseckanog čedar sira
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1/4 šolje izmrvljenog feta sira

Upustvo

  • Slaninu isecite na komade veličine zalogaja i prepržite na tiganju dok ne postane hrskava. Paradajz isecite na kriške i dodajte u tiganj, pa pržite još 3-4 minuta.
  • Umutite jaja, dodajte im mileram i dobro promešajte. Ubacite sve tri vrste sira u mešavinu jaja i milerama, pa polako promešajte.
  • Sipajte ovu mešavinu u tiganj i pecite oko dva minuta, pa ubacite tiganj u rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.