FRANCUSKI KROMPIR

Course: glavno jelo

Sastojci

Za 4 osobe:

  • 1 kg krompira
  • 4 jaja
  • 400 g kobasice
  • suvi začin
  • biber
  • ulje
  • 1 dl mleka

Upustvo

  • Očistiti 1 kg krompira, iseći na kolutove, skuvati. Skuvati tvrdo,4 jaja. Obariti oko 400g neke kobasice, najbolja je domaća dimljena.
  • Uzeti đuveč posudu, namazati je masnoćom, uljem, ne previše, poređati oceđen kuvani krompir, preko krompira poređati na kolutove isečenu obarenu kobasicu i preko kobasice poređati na kolutove isečena kuvana jaja.
  • Preko jaja malo posuti nekog začina, malo bibera, i preko jaja poređati ostatak krompira. Preliti malo uljem i 1 dl mleka.
  • Staviti da se peče u već zagrejanu rernu oko 30min na 220C. Služiti toplo uz neku salatu. Seći kao pitu i vaditi nekom većom kašikom.