FRANCUSKI KROMPIR
Course: glavno jelo
Sastojci
Za 4 osobe:
- 1 kg krompira
- 4 jaja
- 400 g kobasice
- suvi začin
- biber
- ulje
- 1 dl mleka
Upustvo
- Očistiti 1 kg krompira, iseći na kolutove, skuvati. Skuvati tvrdo,4 jaja. Obariti oko 400g neke kobasice, najbolja je domaća dimljena.
- Uzeti đuveč posudu, namazati je masnoćom, uljem, ne previše, poređati oceđen kuvani krompir, preko krompira poređati na kolutove isečenu obarenu kobasicu i preko kobasice poređati na kolutove isečena kuvana jaja.
- Preko jaja malo posuti nekog začina, malo bibera, i preko jaja poređati ostatak krompira. Preliti malo uljem i 1 dl mleka.
- Staviti da se peče u već zagrejanu rernu oko 30min na 220C. Služiti toplo uz neku salatu. Seći kao pitu i vaditi nekom većom kašikom.