ENČILJADA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 12 tortilja
Za umak od paradajza:
- 2 kašike ulja
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 1 paprika
- 400 g svežeg paradajza ili paradajz pirea
- 1 vezica peršuna
- 1 do 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica mešavine začina
- so i biber
Za nadev:
- 50 ml ulja
- 300 g pilećih prsa
- 150 g ribanog polutvrdog sira
- 1 crvena ljuta paprika
- 1 do 2 kašičice paradajz pirea
- 200 ml kiselog mleka
- 1 kašičica mešavine začina
Upustvo
- Za umak crveni luk, beli luk i papriku očišćenu od semenki sitno iseckati pa kratko propržiti na ulju. Dodati iseckani paradajz ili pire, limunov sok, mešavinu začina, biber i so. Pa sve dinstati oko 5 do 10 minuta.
- Posle toga umak izmešati mikserom do fine strukture.
- Za nadev piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno peći u tiganju na ulju. Tiganj skloniti sa šporeta i dodati umak od paradajza, kiselo melko, polovinu ribanog sira i mešavinu začina. ovim nadevom namazati tortilje i saviti ih. Po površini staviti malo paradajz pirea i posuti preostalim naribanim sirom.
- Staviti sve u vatrostalnu činiju i peći na temperaturi od 190 do 200 stepeni 15 minuta pokriveno poklopcem ili alufolijom.