ENČILJADA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 12 tortilja

Za umak od paradajza:

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 paprika
  • 400 g svežeg paradajza ili paradajz pirea
  • 1 vezica peršuna
  • 1 do 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica mešavine začina
  • so i biber

Za nadev:

  • 50 ml ulja
  • 300 g pilećih prsa
  • 150 g ribanog polutvrdog sira
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 1 do 2 kašičice paradajz pirea
  • 200 ml kiselog mleka
  • 1 kašičica mešavine začina

Upustvo

  • Za umak crveni luk, beli luk i papriku očišćenu od semenki sitno iseckati pa kratko propržiti na ulju. Dodati iseckani paradajz ili pire, limunov sok, mešavinu začina, biber i so. Pa sve dinstati oko 5 do 10 minuta.
  • Posle toga umak izmešati mikserom do fine strukture.
  • Za nadev piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno peći u tiganju na ulju. Tiganj skloniti sa šporeta i dodati umak od paradajza, kiselo melko, polovinu ribanog sira i mešavinu začina. ovim nadevom namazati tortilje i saviti ih. Po površini staviti malo paradajz pirea i posuti preostalim naribanim sirom.
  • Staviti sve u vatrostalnu činiju i peći na temperaturi od 190 do 200 stepeni 15 minuta pokriveno poklopcem ili alufolijom.