Sastojci:

4 kašike ulja

jedna glavica crnog luka

2 čena belog luka

250 g boranije

250 g graška

4 šargarepe

jedna tikvica

3 paprike

2 do 3 paradajza

so, biber

šolja supe od kocke

sok od 1 limuna

iseckano peršunovo lišće

Priprema:

Zagrejati u sudu ulje, staviti sitno iseckani crni luk i malo ga prodinstati. Dodati isečen ili izgnječen beli luk. Zatim na kolutove sečenu šargarepu, u tanke listiće isečenu boraniju, oljušten grašak, na rezance isečenu papriku, oljušten i u manje komadiće isečen paradajz. Posoliti i najpre dinstati u vlastitom soku, a zatim dolivati pomalo vode.

Kada je sve povrće mekano, pobiberiti pa ga i lagano izmešati. Pre služenja dodati malo soka od limuna, iseckano peršunovo lišće i po želji 1 do 2 kašike pavlake.

Služiti uz pečeno i prženo meso. Uz dodatak nekog jela sa jajetom ili sirom, uz pržen krompir i gotov je brz ručak.

DINSTANO MEŠANO POVRĆE