DINJA PUNJENA KREMOM

Course: desert

Sastojci

  • 1 dinja srednje veličine
  • liker
  • šećer u prahu
  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 125 ml belog vina
  • 125 ml slatke pavlake
  • 500 g bresaka

Upustvo

  • Oljuštiti dinju srednje veličine, odseći joj kapak i kroz taj otvor povaditi seme. Iznutra preliti dinju likerom i poprašiti šećerom u prahu.
  • U činiju staviti 4 jajeta, 120 g šećera i 125 ml belog vina. Sve dobro promešati i na pari kuvati dok se krem ne zgusne, a neprestano mešati žicom.
  • Gotov krem skinuti sa štednjaka pa ga lupati dok se ne ohladi. U ohlađeni krem dodati 125 ml ulupane slatke pavlake. Zatim oljuštiti pola kg zrelih bresaka, povaditi im koštice, iseći ih na sitne komade. Pomešati ih sa kremom, pa njime napuniti dinju.
  • Ostatkom premazati dinju odozgo i spolja, pa je staviti na stakleni tanjir i držati na ledu najmanje 2 sata.