DINJA PUNJENA KREMOM
Course: desert
Sastojci
- 1 dinja srednje veličine
- liker
- šećer u prahu
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 125 ml belog vina
- 125 ml slatke pavlake
- 500 g bresaka
Upustvo
- Oljuštiti dinju srednje veličine, odseći joj kapak i kroz taj otvor povaditi seme. Iznutra preliti dinju likerom i poprašiti šećerom u prahu.
- U činiju staviti 4 jajeta, 120 g šećera i 125 ml belog vina. Sve dobro promešati i na pari kuvati dok se krem ne zgusne, a neprestano mešati žicom.
- Gotov krem skinuti sa štednjaka pa ga lupati dok se ne ohladi. U ohlađeni krem dodati 125 ml ulupane slatke pavlake. Zatim oljuštiti pola kg zrelih bresaka, povaditi im koštice, iseći ih na sitne komade. Pomešati ih sa kremom, pa njime napuniti dinju.
- Ostatkom premazati dinju odozgo i spolja, pa je staviti na stakleni tanjir i držati na ledu najmanje 2 sata.