ĐENOVSKI RAVIOLI
Course: glavno jelo
Sastojci
Za raviole:
- 400 g brašna i 4 jajeta 1 jaje na 100g brašna
- prstohvat soli
- po želji malo mleka i maslinovog ulja
Za nadev:
- mleveno teleće meso
- spanać
- crni luk manja glavica
- 2 jajeta
Upustvo
- Prosejati brašno na podlogu i napravite rupu u sredini brašna. Jaja razbiti u posudi, dodati prstohvat soli, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu maslinovog ulja (mleko i maslinovo ulje nisu nužni) i dobro sve umutiti viljuškom. Polako dodati izmućena jaja u rupu mešajući rukom.
- Testo mesiti 5 do 10 minuta, dodajući brašno ukoliko postane lepljivo, sve dok ne postane elastično i glatko. Dobijeno testo čvrsto zamotajte u foliju kako se ne bi osušilo i ostavite u frižideru pola sata.
- Za nadev je potrebno uzeti malo telećeg mesa, samleti ga na mašini za meso. Dodati na rezance isečenog spanaća. To sve zajedno smešati i pržiti sa malo luka na masti. Kad je gotovo, dodati 2 cela jaja i promešati dobro.
- Obgu premazati razmućenim jajetom, pa na polovinu obge stavljati na 3 do 4 centimetara razmaka male gomile nadeva.
- Sad preklopiti ovu polovinu nadevene obge onom praznom, zalepiti je prstima, a zatim testo iseći na kocke kako prostor između jedne i druge gomile nadeva dozvoljava. Ovako isečeno testo seći točkićem sa zupcima.
- Za to vreme staviti u jednu veću šerpu vode. Vodu posoliti i kad provri ukuvati raviole.
- Kuvane raviole ocediti od vode, pa ih preliti umakom od paradajza ili rastopljenim maslacem i struganim sirom