Sastojci:

1 veća tikvica

sirće

maslinovo ulje

1 glavica crnog luka

peršunov list

mirođija

1 kašika brašna

malo sitne crvene paprike

mleko

2 češnja belog luka

Priprema:

Veću tikvicu oljuštiti,očistiti od semena i iseći na kockice,preliti malo sirćetom,promešati i ostaviti da odstoji oko 30min.

U posudu sa malo maslinovog ulja  propržiti jednu glavicu crnog luka. U luk dodati tikvice koje smo isprali od sirćeta. Promešati i dinstati tikvice dok ne omekšaju.

Kada su tikvice omekšale i nestala voda koju su pustile. Dodati sitno isečenu vezu peršunovog lišća, malo sečene mirođije,kašiku  brašna i malo sitne crvene paprike.

Sve promešati da se sjedini,i naliti  sa malo vode a ostatak mleko, da se prekrije povrće.

Sitno iseckati 2 češnja belog luka. Dodati ih jelu. Kuvati još oko 10 min.

Kada je jelo gotovo treba da je gusto. Služiti kao prilog nekom mesu.

 

ČUŠPAJZ OD TIKVICA