Sastojci:1 veća tikvica sirće maslinovo ulje 1 glavica crnog luka peršunov list mirođija 1 kašika brašna malo sitne crvene paprike mleko 2 češnja belog luka Priprema:Veću tikvicu oljuštiti,očistiti od semena i iseći na kockice,preliti malo sirćetom,promešati i ostaviti da odstoji oko 30min. U posudu sa malo maslinovog ulja propržiti jednu glavicu crnog luka. U luk dodati tikvice koje smo isprali od sirćeta. Promešati i dinstati tikvice dok ne omekšaju. Kada su tikvice omekšale i nestala voda koju su pustile. Dodati sitno isečenu vezu peršunovog lišća, malo sečene mirođije,kašiku brašna i malo sitne crvene paprike. Sve promešati da se sjedini,i naliti sa malo vode a ostatak mleko, da se prekrije povrće. Sitno iseckati 2 češnja belog luka. Dodati ih jelu. Kuvati još oko 10 min. Kada je jelo gotovo treba da je gusto. Služiti kao prilog nekom mesu. |