ČUŠPAJZ OD TIKVICA

Sastojci

  • 1 veća tikvica
  • sirće
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica crnog luka
  • peršunov list
  • mirođija
  • 1 kašika brašna
  • malo sitne crvene paprike
  • mleko
  • 2 češnja belog luka

Upustvo

  • Veću tikvicu oljuštiti,očistiti od semena i iseći na kockice,preliti malo sirćetom,promešati i ostaviti da odstoji oko 30min.
  • U posudu sa malo maslinovog ulja propržiti jednu glavicu crnog luka. U luk dodati tikvice koje smo isprali od sirćeta. Promešati i dinstati tikvice dok ne omekšaju.
  • Kada su tikvice omekšale i nestala voda koju su pustile. Dodati sitno isečenu vezu peršunovog lišća, malo sečene mirođije,kašiku brašna i malo sitne crvene paprike.
  • Sve promešati da se sjedini,i naliti sa malo vode a ostatak mleko, da se prekrije povrće.
  • Sitno iseckati 2 češnja belog luka. Dodati ih jelu. Kuvati još oko 10 min.
  • Kada je jelo gotovo treba da je gusto. Služiti kao prilog nekom mesu.