ČUŠPAJZ OD KROMPIRA

Sastojci

  • 6-7 većih krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • mast ili ulje
  • sitna crvena paprika
  • 1 lovorov list
  • so
  • sirće

Upustvo

  • Obariti krompir, ocediti ga od vode, a zatim usitniti. U posebnu posudu izdinstati sitno sečen crni luk (manju glavicu) na malo masnoće. Kada luk počne da pršti dodati 1 kašiku brašna i promešati.
  • Nakon toga u to sipati već pripremljen krompir, promešati, dodati sitne crvne paprike, promešati i sipati vode, ali ne previše jer ovo jelo je gusto. U ovaj krompir ubaciti da se kuva i 1 lovorov list, posoliti po ukusu.
  • Kuvati još oko 15 min. Kada je jelo kuvano zakiseliti po ukusu sirćetom. Služiti kao prilog uz jelo.