ČUŠPAJZ OD KELJA

Sastojci

  • 1 glavica kelja
  • so
  • 1 glavica crnog luka
  • beli luk
  • krompir
  • 1 kašičica brašna
  • lovorov list
  • biber u zrnu

Upustvo

  • Glavicu kelja očistiti, iseći na veće komade i preliti ključalom slanom vodom. Poklopiti i ostaviti da se ohladi.
  • Odstraniti vodu ceđenjem i kelj iseći na što sitnije komade. Uzeti posudu za kuvanje, sipati malo ulja, dodati glavicu sitno sečenog crnog luka, posoliti, pržiti da luk porumeni.
  • Pri kraju prženja crnog luka dodati nekoliko češnjeva krupnije isečenog belog luka, malo propržiti i dodati isečen kelj.
  • Poklopiti i dinstati da kelj omekša, povremeno promešati. Pri kraju dinstanja kelja dodati očišćen i sitno isečen krompir. Dodati malu kašičicu brašna promešati i naliti hladnom vodom, da se povrće prekrije.
  • Uz povremeno mešanje kuvati da polako vri, dok kelj i krompir ne budu kuvani. Kada se kelj nalije vodom staviti i jedan list lovorovog lista da se kuva i nekoliko zrna bibera.