ĆURETINA SA ŠAMPINJONIMA I TIKVICAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 400 g ćurećeg batka bez kostiju
  • srednje velika glavica luka
  • 350 g šampinjona
  • 300 g tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml umućene pavlake ili pavlake za kuvanje
  • 1 šargarepa vezica peršuna

Upustvo

  • Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isecite na tračice.
  • Luk oljuštite, isecite na kockice, šargarepu na kolutiće, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasecite na kolutove.
  • U širokom tiganju zagrejte ulje, pržite ćuretinu da postane lepo hrskava (oko 3 minuta).
  • Potom dodajte luk, šargarepu i šampinjone i na kraju tikvice, pa sve zajedno pržite oko 2 minuta.
  • Umešajte pavlaku i kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zgusne. Posolite ga i pobiberite. Peršun sitno naseckajte, pospite ćuretinu i služite.