Sastojci:

• 1 kg svinjetine od plećke

• 1 dl ulja

• 2 zelene paprike babure

• začin od sušenog povrća

• mleveni biber

• šampinjoni

Priprema:

Meso očišćeno od žilica isecite na kockice veličine 2 puta 2 santimetra, pa u pogodnoj činiji uvaljajte u slani začin od sušenog povrća kome ste dodali i mleveni biber. Ostavite meso da neko vreme upije začine, a dotle operite i na režnjeve isecite mesnatu zelenu papriku i šampinjone.

Na drvca za ražnjiće naizmenično nabadajte meso i papriku pa pecite na roštilju sa svih strana, prelivajući povremeno uljem ili pecite ražnjiće na roštilju.

Kad ražnjići budu gotovi i rumeni, pospite ih još dok su vreli rendanim kačkavaljem i servirajte uz neki preliv za roštilj i salatu.

ČUPAVI RAŽNJIĆI

Course: glavno jelo