Sastojci :

Šolja od 2,5 dl je u pitanju!

3 jaja,

1 šolja šećera,

1 šolja mleka,

2 šolje brašna,

pola šolje ulja,

1 prašak za pecivo,

1 vanilin šećer.

Preliv :

2oo g čokolade,

1oo g margarina,

pola šolje mleka,

5 kašika šećera,

i još 15o g kokosa.

PRIPREMA :

Uključiti rernu na 2oo C dok se pripremate biskvit. 

Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Kada se napravi šlag dodati žumanca pa umutiti penasto. Dodati mleko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser.

U brašno umešati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smesu sa jajima i varjačom ili špatulom lagano umešati. Paziti da smesa ostane penasta. Pokušajte da razbijete grudvice laganim mešanjem. U četvrtasti pleh, obložen pek papirom, izliti smesu i peći oko 2o minuta. 

Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.

Čokoladu, margarin, šećer i mleko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom. Ponavljati postupak dok se sve ne utroši.

Čupavci su najlepši kad preko noći odstoje u frižideru.

ČUPAVCI

Course: desert