Sastojci:

1 kg krompira

200 g sira

2 glavice luka

4 jaja

prstohvat mirođije

prstohvat mlevene paprike

brašno za valjanje

 ulje za prženje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu.

Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.

U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem – sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.

Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.

Služiti uz sezonsku salatu i neku vrstu sira.


ĆUFTICE OD KROMPIRA

Course: toplo predjelo