ĆUFTE U SOSU OD KISELOG MLEKA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 750 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 l kiselog mleka
  • 2 parčeta hleba
  • 2 jaja
  • 1,5 glavica luka
  • 1 kocka za supu
  • 5 čenova belog luka
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber

Upustvo

  • Sitno seckani luk pržimo na zagrejanom ulju, a hleb usitnimo i prelijemo mlekom. Isprženi luk prespemo u dubok sud i dodamo mleveno meso, iseckani peršun i isceđeni hleb. Pobiberimo, posolimo, dodamo jaja i mešamo dok se ne sjedini. Pravimo ćufte i pečemo na ulju.
  • Ispržene ćufte vadimo na činiju obloženu salvetom, kako bi upila nepotrebnu masnoću. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml vode i dodamo u masnoću u kojoj su se pržile ćufte, dodamo 1 kašiku brašna, supu i kiselo mleko.
  • Dodamo sitno seckani beli luk, peršun i predhodno ispržene ćufte. Ostavimo da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
  • Uz ovo jelo služi se kuvan krompir.