Sastojci:
• 750 g mešanog mlevenog mesa
• 1 litar kiselog mleka
• 2 parčeta hleba
• 2 jaja
• 1,5 glavica luka
• 1 kocka za supu
• 5 čenova belog luka
• peršun
• ulje
• so i biber
Priprema:
Sitno seckani luk pržimo na zagrejanom ulju, a hleb usitnimo i prelijemo mlekom. Isprženi luk prespemo u dubok sud i dodamo mleveno meso, iseckani peršun i isceđeni hleb. Pobiberimo, posolimo, dodamo jaja i mešamo dok se ne sjedini. Pravimo ćufte i pečemo na ulju.
Ispržene ćufte vadimo na činiju obloženu salvetom, kako bi upila nepotrebnu masnoću. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml vode i dodamo u masnoću u kojoj su se pržile ćufte, dodamo 1 kašiku brašna, supu i kiselo mleko.
Dodamo sitno seckani beli luk, peršun i predhodno ispržene ćufte. Ostavimo da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
Uz ovo jelo služi se kuvan krompir.