ĆUFTE PUNJENE KAČKAVALJEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 200 g mlevenog junećeg mesa
- 2 kom jaja
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike pšeničnih klica
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašika sušenog začina od povrća bez soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 veze peršunovog lista
- 3 kašike maslinovog ulja
Za punjenje:
- 100 g kačkavalja
- 1/2 kašičice belog luka u granulama
- 1 kašičica sušenog začina od povrća bez soli
- 1/4 kašičice bibera
Upustvo
- U odgovarajuću posudu staviti meso, jaja, rendani crni luk, pšenične klice, začine i prašak za pecivo. Smesu dobro izradite da dobijete kompaktnu smesu. Ako je smesa previše mekana dodajte još jednu kašiku klica. Od ove mase napravite 6 velikih ćufti, koje dodatno u sredini udubite prstom, da bi se dobilo mesto za punjenje.
- Ćufte složite u podmazanu vatrostalnu činiju i prelijte maslinovim uljem. Stavite na 200 C stepeni da se ispeku.
- Posebno izrendajte kačkavalj i pomešajte sa začinima. Pečene ćufte izvadite iz rerne i napunite ih ovim kačkavaljem. Vratite ćufte u isključenu rernu da kačkavalj omekša.
- Poslužite uz prilog po želji.