Sastojci:

10 viršli

200 g mekog brašna

140 g kukuruznog griza (palenta)

1 kašika šećera

1 ravna kašika soli

1 kesica praška za pecivo

200 ml mleka

2 cela jajeta

ulje za pečenje

čačkalice za ražnjiće

malo brašna za valjanje viršli

Priprema:

Prvo pravimo smesu u koju umačemo viršle. Pomešati oba brašna, dodati prašak za pecivo, so i šećer. Ulupati jaja i dodati mleko, pa to sve izmešati sa smesom od brašna. Mešamo mikserom dok ne umutimo bez grudvica. Masa se ostavi 15 do 20 minuta da odstoji.

Viršlama skinuti opne, nabosti viršle na čačkalice skoro do kraja.

Smesu sipati u dugačku uspravnu čašu, ostaviti prazno oko 2 cm do kraja čaše da ne bi smesa curila kada se umoči viršla.

Sipati dosta ulja u tiganj ili šerpu i ostaviti da se dobro zagreje.

Svaku viršlu uvaljati prvo u brašno, pa uspravno umočiti u čašu sa smesom pa spustiti u vrelo ulje.  Ubacimo viršlu u ulje, držati jednu stranu na ulju 7 sekundi pa okrenuti viršlu i onda ih peći dok ne porumene uz povremeno okretanje.

Pečen corn dog stavljamo na ubrus da se ocedi i služimo uz prelive po želji.

 

 

 

CORN DOG

Course: toplo predjelo