Sastojci:

dva jednaka filea belog mesa – 2 x po 200gr

100gr šunke

100gr kačkavalja pogodnog za topljenje

prezle

beli luk u prahu

vlašac

Sos:

senf

majonez

jogurt

vlašac

Priprema:

Na pileće meso koje je isečeno na šnicle, složiti šunku, a zatim i kačkavalj. Ne zaboraviti da se posoli meso.

AROMATIČNE PREZLE

Pomešati prezle sa malo belog luka u prahu, sitnim parmezanom i vlašcem. Može se dodati i malo soli i bibera.

Aromatične prezle se mogu čuvati u tegli pa koristiti i dalje za pohovanje.

Kada se naslaže sve što je potrebno za paketić, dolazi na red savijanje. Najbolje bi bilo sve ovo raditi na providnoj foliji, ona će ti pomoći da čvrto stegneš paketić nakon motanja, i sprečiti raspadanje.

Najpre se saviju ka unutra šire stranice, a zatim se savije jedna uža strana. Tu savijenu stranu namotavati ka unutra. Umotati i sa jedne i sa druge strane u foliju, tako da se ni sa jedne strane ne otvara, i ubaci se u zamrzivač na nekih 10 minuta da se malo stegne.

U jednoj posudi pripremiti jaja, u drugoj brašno, i u trećoj aromatične prezle. Paketić valjati prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle. Ono što jeste posebno u ovom receptu je što se tako uvaljan paketić ponovo stavlja u jaja i još jednom u prezle.

Zatim obložite papirom za pečenje pleh, i stavite da se peče da 180 stepeni, nekih 30 minuta. Najbolje je da štapićem za ražnjić proveravate kada je gotovo.

Za to vreme umutite sos koji će ići uz meso. Najbolja kombinacija je senf – majonez – sa malo jogurta i vlašca. Ali klasičan taziki ili tartar sos bi odlično išli uz ovo.

Kao prilog možete dodati blanširani brokoli, pire krompir ili mlade krompiriće.

 

CORDON BLEU PILEĆE BELO MESO

Course: glavno jelo