ČORBA RIZI BIZI
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 200 g pirinča
- 200 g svežeg graška
- 200 g radiča ili cikorije
- 50 g pančete
- 1 l supe od kocke
- 60 g putera
- glavica crnog luka
- strugani parmezan
- 3 kašike maslinovog ulja
- veza peršuna
- so
Upustvo
- Na ulju i polovini putera propržite kockice pančete i iseckani peršun, dodajte grašak, posolite i dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte vrelu supu, poklopite i kuvajte još 10 minuta, a onda polako sipajući i stalno mešajući dodajte pirinač i oprano lišće radiča.
- Sve ostavite na jačoj vatri oko 15 minuta, probajte pa ako je potrebno dodajte još soli.
- Čorbu sipajte u činiju, dodajte preostali puter izmešajte i pospite parmezanom. Ova čorba dobra je i topla i hladna.