Sastojci:

• 300 g zamrznutog kukuruza šećerca

• 2 krompira

• 6 dl kokošije supe od kocke

• 2 crvene paprike

• veća glavica crnog luka

• kašika margarina

• kašika brašna

• 8 dl mleka

• čen belog luka

• so i biber

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kocke i kuvajte 5 minuta u kokošijoj supi. Paprike očistite od semenki, pa ih isecite na kockice. Crni luk iseckajte i propržite na margarinu. Dodajte kukuruz i papriku i pržite 10 minuta.

Pospite brašnom, promešajte, nalijte mlekom, uz stalno mešanje prokuvajte pa dodajte supu sa krompirom i kuvajte sve zajedno oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.

Posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i poslužite.

ČORBA A LA MAJA

Course: toplo predjelo