ČOKOLADNI SUFLE

Course: desert

Sastojci

  • 160 g šećera
  • 140 g brašna
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina
  • 4 jajeta

Upustvo

  • U većoj posudi mikserom umutite 160 g šećera i 4 belanceta da se dobije čvrst šne. U predhodno umućen šećer i belanca dodajte 4 žumanceta i 140 g brašna i sve dobro, polako mešajući, sjedinite.
  • U manju šerpu stavite malo vode da proključa. U posebnu činiju stavite 250 g margarina i 200 g čokolade za kuvanje (i margarin i čokoladu iseckajte radi bržeg topljenja). Činiju sa margarinom i čokoladom stavite nad šerpu sa ključalom vodom. Mešajte margarin i čokoladu dok se sve ne istopi.
  • Istopljene margarin i čokoladu dodajte u ostatak smese i sve umutite da se dobro sjedini. Sipajte masu jednako u kalupe za pečenje ( 2/3 kalupa) i pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni najviše 7-8 minuta.
  • Služite suflee odmah po vađenju iz rerne da bi čokolada u sredini bila tečna.