ČOKOLADNI MUS

Course: desert

Sastojci

  • 300 g kvalitetne tamne čokolade 70 % kakaa
  • 60 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • 120 g krem šlaga sa ukusom čokolade

Upustvo

  • Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila, sklonite je s vatre i ostavite da se malo rashladi.
  • U činiji izmešajte jaja i šećer, mikserom mešajte 5 minuta ili dok smesa ne postane bleda, gusta i dvostrukog volumena.
  • U smesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
  • Za pripremu penaste kreme: umutite krem šlag po uputstvu, po želji možete dodati još malo šećera.
  • Kada je gotov, velikom metalnom kašikom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smesu te ga rukom sporim pokretima mešajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, penastu masu.
  • Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u frižideru barem sat vremena. Izvadite ih iz frižidera oko 15 minuta pre serviranja. Po želji ukrasite sa svežim bobičastim voćem i narendanom čokoladom.