Sastojci:
Smesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
Za kuglof:
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mleka
100 g pšeničnog oštrog brašna
60 g pšeničnog mekog brašna
20 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
2 jaja
Za glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema:
Za kuglof:
Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, dodajte šećer, mleko i na kraju dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
Dodajte jaja i dobro umućenu smesu izlijte u prethodno nauljen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
Maslac zagrejte da provri, pomerite sa vatre, dodajte narendanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.P