Sastojci:

Smesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Za kuglof:

125 g maslaca

150 g šećera

150 ml mleka

100 g pšeničnog oštrog brašna

60 g pšeničnog mekog brašna

20 g kakaa u prahu

1 prašak za pecivo

2 jaja

Za glazuru:

40 g maslaca

100 g čokolade

Priprema:

Za kuglof:

Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, dodajte šećer, mleko i na kraju dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.

Dodajte jaja i dobro umućenu smesu izlijte u prethodno nauljen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru:

Maslac zagrejte da provri, pomerite sa vatre, dodajte narendanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.P

ČOKOLADNI KUGLOF

Course: desert