Sastojci: 

• 4 jaja

• 120 g šećera

• 120 g brašna

Za krem:

• 150 g šećera u prahu

• 2 kašike vode

• 100 ml mleka

• 10 g brašna

• žumance

• 200 g margarina

• 1/2  kesice vanil šećera

Za preliv:

• 100 g čokolade

• 70 g biljne masti

Priprema:

Dobro umutiti belanca, dodajte im šećer u prahu i žumanca, pa nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno.

Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 14 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Vruće testo prekrijte vlažnom krpom.

U šerpicu sipajte 80 g prah šećera i mešajte na vrućoj ringli dok ne dobije zlatnu boju. Sklonite sa vatre , dodajte 2 kašike vode, vratite na ringlu i opet promešajte. Mleko pomešajte sa brašnom i žumancem, pomešajte sve sa smesom od prah šećera i skuvajte gust krem.

Margarin prvo umutite sa vanil šećerom i 70 g prah šećera, pa zatim i sa ohlađenim kremom. Testo premažite kremom i opet urolajte.

Na ringli otopite čokoladu i prelijte rolat.

ČOKOLADNA BAJKA

Course: desert