Sastojci:
• 4 jaja
• 120 g šećera
• 120 g brašna
Za krem:
• 150 g šećera u prahu
• 2 kašike vode
• 100 ml mleka
• 10 g brašna
• žumance
• 200 g margarina
• 1/2 kesice vanil šećera
Za preliv:
• 100 g čokolade
• 70 g biljne masti
Priprema:
Dobro umutiti belanca, dodajte im šećer u prahu i žumanca, pa nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno.
Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 14 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vruće testo prekrijte vlažnom krpom.
U šerpicu sipajte 80 g prah šećera i mešajte na vrućoj ringli dok ne dobije zlatnu boju. Sklonite sa vatre , dodajte 2 kašike vode, vratite na ringlu i opet promešajte. Mleko pomešajte sa brašnom i žumancem, pomešajte sve sa smesom od prah šećera i skuvajte gust krem.
Margarin prvo umutite sa vanil šećerom i 70 g prah šećera, pa zatim i sa ohlađenim kremom. Testo premažite kremom i opet urolajte.
Na ringli otopite čokoladu i prelijte rolat.