ČOKO MACAROONS

Course: desert

Sastojci

  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade
  • 125 g badema oljušteni suvi
  • 3 belanca
  • prstohvat soli

Preliv:

  • 100 ml slatke pavlaka za šlag
  • 100 g čokolade

Upustvo

  • Zagrejte rernu na 180°C. Podelite čokoladu na kockice i ostavite da se istopi na pari. Pomešajte 200 g šećera u prahu i rendane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. Umutite belanca uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodajte preostali šećer i neprestano mutite dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Lagano umešajte u gornju smesu. Čajnom kašičicom stavite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite, pa dodajte nadev. Nadev pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postepeno dodavanje slatke pavlake. Nadev treba namazati dok je još vruć. Po dve pogačice spojiti nadevom.