CEZAR SALATA

Sastojci

  • 1 glavica zelene salate
  • 2 paradajza
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 100 g dimljene slanine
  • 5 kriški dvopeka
  • 2 čena belog luka
  • sok od pola limuna
  • 1/2 limuna
  • 100 g majoneza
  • 200 ml kisele pavlake
  • so
  • biber
  • ulje
  • parmezan

Upustvo

  • Pileće belo meso iseći na kockice, pa pržiti u tiganju na malo ulja.
  • Propržiti sitno iseckanu slaninu, pa kad to izvadite, u tom tiganju pržiti sitno iseckan beli luk dvopek koji ste prethodno isekli na kockice.
  • U činiju staviti iseckanu zelenu salatu, piletinu, slaninu, i dvopek koji ste pržili sa belim lukom, paradajz koji ste iseckali na kockice, začinite i pomešajte.
  • U to dodajte majonez, pavlaku, sok od 1/2 limuna (drugu polovinu iseći na kriške, pa njima ukrasiti porciju) i na kraju posuti parmezanom.