CELER ČORBA

Sastojci

  • 1 glavica celera
  • 50 g maslaca
  • 1 l domaće supe od povrća
  • 1 kašika gustina
  • 1 dl mleka
  • 2-3 kašike seckanog lista celera
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • suvi začin po ukusu

Upustvo

  • Celer očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša. Preliti supom od povrća i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.
  • Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.
  • U čorbu možete dodati i isečeno pečeno meso ukoliko imate. Samo malo kao ukras u tanjiru.