BURITOSI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • 1/2 zelene babure
  • 1/2 crvene babure
  • 1 crni luk srednje veličine
  • 50 g đumbira u prahu
  • 1 dl paradajz pelata
  • sok od limuna po ukusu
  • 300 g kačkavalja
  • so
  • biber po ukusu
  • 1 konzerva crvenog pasulja

Upustvo

  • Belo meso iseci na sitne komade, posuti đumbirom, so, biber, sok od limuna. Propržiti u tiganju na malo ulja. Zatim ostaviti sa strane.
  • U istom tiganju dinstati crni luk, pa kad se izdinsta dodati paprike seckane i paradaiz pelat. Kad malo omekša paprika, dodati joj prethodno spremljenu piletinu i konzervirani crveni pasulj. Jos nekih 5 minuta sve to dinstati.
  • U prohlađenu smesu dodati rendani kačkavalj. Pa tom smesom filovati tortilje, koje ređamo u pouljen pleh. Posuti po želji kačkavalj i odozgo. Zapeći 10 min, samo da se kackavalj otopi!
  • SALSA SOS (služi se pored buritosa): 400 g paradajz pelata, 2 glavice srednjeg crnog sitno seckanog luka, 3 čena belog luka, 1 ljuta sveža papričica. Te sastojke izmešati dobro i služiti uz tople buritose po 2 kašike (ili po ukusu).