BRZO PRŽENA PILETINA SA KRASTAVCIMA I ŠAMPINJONIMA 

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 veće pileće grudi
  • 1 veći krastavac od oko 350 g
  • pola kašičice soli
  • 2 kašičice kukuruznog brašna
  • 3 kašike biljnog ulja
  • 1 mala konzerva pečurki
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike čiste pileće supe
  • 2 kašike šeri ili belog vina
  • malo bibera

Upustvo

  • Iseći piletinu i krastavac na kockice veličine trešnje pa ih uvaljati u so i kukuruzno brašno.
  • Zagrejati u tiganju 2 kašike ulja, staviti piletinu i pržiti je mešajući na umerenoj vatri pola minuta. Zatim piletinu izvaditi i staviti je na toplo mesto.
  • Doliti u tiganj ostatak ulja pa staviti krastavce i pečurke i pržiti i njih na jakoj vatri pola minuta.
  • Dodati i sve ostale začine u supu, pa vratiti piletinu u tiganj i sve zajedno pržiti još 1 minut.