BRZO PRŽENA PILETINA SA KRASTAVCIMA I ŠAMPINJONIMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 veće pileće grudi
- 1 veći krastavac od oko 350 g
- pola kašičice soli
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 3 kašike biljnog ulja
- 1 mala konzerva pečurki
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike čiste pileće supe
- 2 kašike šeri ili belog vina
- malo bibera
Upustvo
- Iseći piletinu i krastavac na kockice veličine trešnje pa ih uvaljati u so i kukuruzno brašno.
- Zagrejati u tiganju 2 kašike ulja, staviti piletinu i pržiti je mešajući na umerenoj vatri pola minuta. Zatim piletinu izvaditi i staviti je na toplo mesto.
- Doliti u tiganj ostatak ulja pa staviti krastavce i pečurke i pržiti i njih na jakoj vatri pola minuta.
- Dodati i sve ostale začine u supu, pa vratiti piletinu u tiganj i sve zajedno pržiti još 1 minut.