Sastojci:

500 g govedine file

so, biber

1 glavica crnog luka

1 kašika brašna

mast

2 šolje goveđe supe

1 kašičica senfa

1 kašika konzerviranog paradajza

100 g kisele pavlake

3 velika krompira

Priprema:

500 g govedine od filea iseći na jednaku sitnu parčad, posoliti i pobiberiti. Jednu glavicu sitno isečenog crnog luka staviti da se prži na masti, dodati goveđe meso i zajedno pržiti.

U šerpi napraviti zapršku od 1 kašike brašna i 1 kašike masti. Uliti u zapršku 2 šolje proceđene goveđe supe i dobro promešati.

Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku konzervisanog paradajza i prokuvati. Dodati 100 g kisele pavlake i u tako spremljeni umak staviti meso, poklopiti šerpu i dinstati 15 minuta na slaboj vatri.

Oljuštiti 3 velika krompira i iseći ih na jednake tanke komade. U jako zagrejanoj masti pržiti krompir da postane reš.

Meso sa umakom izručiti na činiju, poređati okolo krompire i služiti.

BEEF STROGANOFF

Course: glavno jelo