BEČKI GULAŠ SA KNEDLAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 800 g crnog luka
  • krompir
  • 800 g govedine
  • so biber
  • 3 kašike masti
  • 2 kašike kečapa
  • kašika slatke mlevene paprike
  • kašičica ljute mlevene paprike
  • 1/2 kašičice kima
  • 500 ml supe
  • 12 bajatih zemički
  • 200 ml mleka
  • 2 seckana vlašca
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • kašika seckane šunke
  • 2 jajeta

Upustvo

  • Očistiti crni luk i iseći ga na kolutove. Krompir očistiti, oprati i iseći na kockice.
  • Meso oprati, iseći na kockice, posoliti i pobiberiti, pa ispržiti na vreloj masti.
  • Dodati crni luk i krompir, sve zajedno pržiti. Umešati kečap, začiniti paprikom i kimom. Dinstati uz stalno mešanje, doliti supu, pa sve zajedno kuvati u poklopljenoj šerpi oko 1 1/2 sat.
  • Iseckati zemičke i preliti mlakim mlekom. Vlašac izdinstati na vrelom maslacu, pa dodati peršun i šunku. Ovu smesu sa jajima dodati zemičkama, posoliti i pobiberiti. Ostaviti tako 30 minuta.
  • Dobijenu smesu oblikovati u knedle. Kuvati ih u posoljenoj vodi 15 minuta. Izvaditi ih, ocediti i servirati uz gulaš.