BEČKI GULAŠ SA KNEDLAMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 800 g crnog luka
- krompir
- 800 g govedine
- so biber
- 3 kašike masti
- 2 kašike kečapa
- kašika slatke mlevene paprike
- kašičica ljute mlevene paprike
- 1/2 kašičice kima
- 500 ml supe
- 12 bajatih zemički
- 200 ml mleka
- 2 seckana vlašca
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike seckanog peršuna
- kašika seckane šunke
- 2 jajeta
Upustvo
- Očistiti crni luk i iseći ga na kolutove. Krompir očistiti, oprati i iseći na kockice.
- Meso oprati, iseći na kockice, posoliti i pobiberiti, pa ispržiti na vreloj masti.
- Dodati crni luk i krompir, sve zajedno pržiti. Umešati kečap, začiniti paprikom i kimom. Dinstati uz stalno mešanje, doliti supu, pa sve zajedno kuvati u poklopljenoj šerpi oko 1 1/2 sat.
- Iseckati zemičke i preliti mlakim mlekom. Vlašac izdinstati na vrelom maslacu, pa dodati peršun i šunku. Ovu smesu sa jajima dodati zemičkama, posoliti i pobiberiti. Ostaviti tako 30 minuta.
- Dobijenu smesu oblikovati u knedle. Kuvati ih u posoljenoj vodi 15 minuta. Izvaditi ih, ocediti i servirati uz gulaš.